lørdag, februar 04, 2006

Op på barrikaderne!

Den Radikale Naser Khader har taget initiativ til at stifte en forening af muslimer der ikke føler at imamerne taler på deres vegne:
ww.khader.dk/flx/alternativt_netvaerk/
HURRA!
Gennem hjemmesiden og interviews i forskellige nyhedsmedier forlyder det at Khaders mission er at skabe et forum der vil være i stand til at levere en alternativ stemme i debatten. Ikke bare i denne Tegneseriefarce men forhåbentligt også fremover.

Jeg kan næsten ikke få armene ned! Det er en fantastisk initiativ. Tænk på alle de danskere der KUN har stiftet bekendtskab med Laban og de andre imamer. At imamerne har og tager ordet svarer nok meget fint til hvis Indre mission eller scientology var dine talsmænd når du var medlem af folkekirken. Ligesom de færreste kristne er så religiøst anlagt som ovennævnte kristne foreninger så nægter jeg også at tro på at alle muslimer skulle være så fundementalistiske som Laban-drengen.

Ifølge Dr.dk vurderer flere religionsforskere, at højst omkring 25.000 af de godt 200.000 danske muslimer kommer jævnlig i moskeerne og at kun omkring 1.500 deltager i fredagsbønnen i en af trossamfundets tre moskeer. Så der skulle være noget om snakken.

Fundementalisme er farligt lige meget hvilken kompass- eller vindretning der bedes i. Jeg håber dette initiativ nu og i fremtiden kan være med til at vise at ligesom den almindelige dansker ikke rummer de helt rabiate race- og fædrelandsfølelser så har den almindelige muslim hverken en krumsabel under sengen eller planer om at splitte danmark ad indefra. Og hva så om de kan lide at kalde deres kirker for moskeer, helst vil have skæg og om de spiser bacon eller ej. Den dag vi kan leve med at der bliver opført kirker med runde tårne så ryger der sku nok også et stykke bacon ned her og der. Det smager jo djævlesk godt.
Store skulderklap til Naser.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hørt hørt! Det er sgu sørgeligt at man får det indtryk af muslimer som man gør - forbandede middelalder islamister!