torsdag, februar 02, 2006

Videnskabelig udredning af fænomenet "løbende Zombier"

Jeg har en bekendt der er af den helt urimelige og fejlagtige opfattelse at zombier kan løbe.

Lad os starte med at slå begrebet "at løbe" fast:
  • Løb er kendetegnet ved en bevægelse af lår- såvel som benmuskulaturer, der lader emnet bevæge sig med en hastighed over, ja lad os sige 10 km/t.
Dette fænomen registreres sjældent, for ikke at sige aldrig hos zombier. Det skyldes det simple faktum at Zombier er levende DØDE og derfor lider af Rigor Mortis i en usædvanlig slem grad.

Rigor Mortis, bedre kendt som Dødsstivhed, ser nogelunde sådan her ud, fortolket af heavy metal bandet "Rigor Mortis". Denne lidelse gør som navnet tydeligt indikerer det afsjælede legeme ganske stift og ude af stand til at løbe på nogen måde. Overhovedet.

Uvidende kritikere påpeger dog at dødsstivhed ikke er en permanent status. Dertil kan det igen tilføjes det åbenlyse faktum at da zombier er LEVENDE døde balancerer de hele tiden på overgangen mellem død og levende og er derfor i en konstant fase af dødsstivhed.

Hvorvidt zombierne i filmen 28 days later vakleløber eller lunter er for mig en uvedkommende debat, da det snildt kan argumenteres for at de såkaldte zombier i filmen slet ikke er zombier, men faktisk ofrer for den der virus hvad de så end kalder den der gør dem afsindigt agressive. (var det bare mig der syntes den film tog en fuldstændig afsindig drejning? Det var i hvert fald godt at de gjorde alt hvad de kunne for at undgå at lave en interessant eller spændende film) Desuden er der også massere af andre veldokumenterede Zombie-film der beviser det modsatte.

Det kan altså konkluderes at Zombier IKKE kan løbe. Jeg har i hvert fald personligt aldrig set nogen gøre det. Og alle der er af den afsindige opfattelse at de kan tager fejl. Punktum.

3 kommentarer:

ida sagde ...

dan. du tager fejl. som sædvanligt fristes man til at sige. zombier-altså de vaskeægte-løber osse i dawn of the dead. i øvrigt er rigormortis noget retorisk gejl- man kan altså heller ikke gå når man er dødsstiv. iøvrigt er hovedsagen at jeg har fundet ud af hvem den formastelige der startede diskussionen var. kan nu gå i seng med ro i sindet. godnat.

Fez sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Fez sagde ...

Vi prøver lige igen. Jeg vrøvlede lidt. Men jeg tror at man i kapgang definerer løb som den tilstand man befinder sig i, når man ikke har jordkontakt med nogen af fødderne. Det samme må vel gælde for zombier - er der nogen zombier i dawn of the dead, der slipper jorden med begge ben på en gang?